Г.Сайнзаяа
12 сарын 24, 2019
Барууны орнуудад баярын ширээн дээрээ жигнэмэг тавьдаг уламжлалтай ажээ. Ингээд хамгийн хялбар, гар доорх материалаар хийх боломжтой шоколадтай жигнэмгийн жорыг танилцуулж байна.
Орц:
-Цөцгийн тос 180 гр
-Элсэн чихэр 120 гр
-Өндөг нэг ширxэг
-Гурил 180 гр
-Исгэгч нунтаг 5 гр
-Шоколад150 гр. Жижиглэсэн байх шаардлагатай
-Самар 150 гр (Ямар ч самар байж болно, жижиглэсэн байх)
Жор:
-Шарах шүүгээг 170 хэмд халаана.
-Цөцгийн тос, элсэн чихэр хоёрыг уустал хутгана.
-Элсэн чихэр, цөцгийн тосон дээр өндгөө нэмж нэгэн жигд, бүтэцтэй болтол хутгана.
-Бусад хуурай орцнуудаа хийж хутгаад, бэлэн болсон зуурмагаа хөргөгчид 2-3 цаг амраана.
-25 граммаар тасалж, хэвэнд оруулж, тосолсон лист дээр тавина.
-Халаасан шарах шүүгээндээ 14 минут жигнэж болгоно. Халуун ажиллагаа дуусмагц 30 минут хөргөөд л идэхэд бэлэн болно. Хүсвэл шоколад болон элсэн чихэрийн нунтгаар чимэглээрэй.
Сэтгэгдэл бичих
Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдад хүндэтгэлтэй хандана уу. Ёс бус сэтгэгдлийг Peak.mn сайт устгах эрхтэй.